Informatie over vitamine B12

Waarom een neusspray?

De neus is uiterst geschikt voor het opnemen van allerlei stoffen. Naast de longen is er simpelweg geen slijmvlies in het menselijk lichaam beter in het opnemen van stoffen dan het neusslijmvlies. Vitamine B12 wordt via de neus daarom ontzettend efficiënt en snel opgenomen in het lichaam. Anders dan orale inname via pillen en smelttabletten, passeert een neusspray het maagdarm-stelsel niet. De grootste oorzaak van een B12-tekort is namelijk de verminderde opname via de maag en darmen. Door de maag over te slaan, ondervindt de opname van vitamine B12 geen complicaties. Dit in combinatie met onze gepatenteerde Epiteq-technologie maakt onze neusspray voor iedereen, zowel jong als oud, een uiterst effectieve manier om vitamine B12 op te nemen. Daarbij is het natuurlijk heel gemakkelijk mee te nemen en toe te dienen.

Geen gedoe meer maar een simpele spray, een keer per week. Eenvoudiger wordt het niet!

Foto Pronofit vitamine B12 neusspray

Waarom nu pas een neusspray?

Laat ons je dit uitleggen door middel van krantenartikelen;

1. Hajo Auwerda (zeer ervaren internist-hematoloog bij B12-kliniek Nederland):

“Ik weet duizend procent zeker dat er een heleboel mensen rondlopen met een verkeerde diagnose als dementie of reuma, terwijl ze eigenlijk gewoon een B12 tekort hebben.

Omdat ze niet het idee hebben dat de huisarts ze helpt, gaan ze zelf aanmodderen. Zo kopen patiënten tabletten die niet werken en stappen ze daarna over op injecties , die je voor 25 euro per kwartaal onder toeziend oog kan krijgen. De ‘maar’ is dat je dan een verwijzing van de huisarts nodig hebt en dat die vaak niet wordt gegeven. B12 is voor de medische wereld financieel niet aantrekkelijk en dus wordt er liever geïnvesteerd in medicijnen die meer opbrengen. Er zou veel meer aandacht, tijd en geld voor moeten zijn, want B12-tekort is een wereldwijd probleem. Er moet gewoon iets gebeuren, en snel ook.”2

2. Drs. Dieneke van Asselt (klinisch geriater bij het RadboudUMC):

Een neusspray zou uitkomst kunnen bieden, maar de farmaceutische industrie wil er niet aan…. Om met die extra toediening te beginnen: vitaminen zijn goedkoop. Puur omdat een arts B12 injecties moet geven, wordt de behandeling relatief duur en belastend voor de patiënt. Er is een methode ontwikkeld, waarmee de vitamine via een neusspray kan worden toegediend. Uit mijn onderzoek blijkt deze goed te werken. De industrie wil de spray echter niet in productie nemen omdat ze te goedkoop is’, zegt Van Asselt, die zich ergert zich aan zo’n blokkade van eenvoudige middelen. 3

Duidelijk verhaal toch? Meer dan de moeite waard om een keer te proberen. Bestel je het vandaag? Dan wordt het morgen thuisbezorgd, uiteraard zonder verzendkosten.

Bronnen

1 ‘Meer vitamine B12 nodig dan aanbevolen’ , Volkskrant 19 juni 2012,  Link naar artikel

2’Er gaan mensen dood aan EEN TEKORT AAN VITAMINE B12′, VROUW 20 september 2018, Link naar artikel

3 ‘Beter bij met B12’ , Volkskrant 8 december 2001, Link naar artikel

Man leest artikel over klinische studies luizenshampoo - Neem extract

Vitamine B12?

Vitamine B12, ook bekend als cobalamine, is een in water oplosbare vitamine en komt voor in dierlijke producten zoals melk, melkproducten, kaas, vis, eieren, vleeswaren en vlees.

Afbeelding met dierlijke producten zoals; zalm, garnalen, melk en kip.

Waarom B12?

We hebben het nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en voor de aanmaak van rode bloedcellen. Wie te weinig vitamine B12 in het lichaam heeft, kan allerlei klachten krijgen zoals concentratiestoornissen en vermoeidheid.Voldoende B12 in het lichaam is dus essentieel om zowel fysiek als mentaal goed te blijven presteren. Zelfs in periodes van grote drukte zoals bij tentamens en op latere leeftijd. Het dan nodig zijn om de natuurlijke B12-voorraad in het lichaam aan te vullen om een B12-tekort te voorkomen

Pronofit Neusspray

Niet de inname, maar de opname doet er toe!

De meest voorkomende oorzaak van een vitamine B12-tekort is een verstoorde opname in het maag-darmkanaal; een probleem waar onze neusspray de oplossing voor biedt!

Foto Pronofit vitamine B12 neusspray

Pronofit Vitamine B12 Neusspray

Bestel nu online. Voor 19:30 besteld morgen gratis thuisbezorgd!

Ontdek ook onze andere producten

Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
Licener Anti-luis Shampoo
© Pronova Laboratories - BTW-nummer NL 80 92 06 353 B02 - KvK-nummer 17126800